Kasvublogi

Kiinnostaako liiketoiminnan kasvattaminen? Tutustu tarjontaamme progrowth.fi tai anna meille palautetta info@progrowth.fi.

 

 

Kirjoitukset ajalta helmikuu 2018

Etsitkö sateentekijää? Hae nyt tekijää myyntiin ja markkinointiin rekrytointikoulutuksella

torstai 15. helmikuuta 2018

Rainmaker

Helmikuun aikana Pro Growth Consulting Oy ja Ohjelmistoyrittäjät ry etsivät aktiivisesti yrityksiä, joilla on tarve B2B-myynnin tai digimarkkinoinnin osaajalle.

ELY-keskuksen tuella toteutettava rekrytointi ja koulutusohjelma räätälöidään yrityksen tarpeisiin ja työntekijä tulee harjoitteluun työpaikalle jo alkusyksystä 2018. Sitä ennen hän käy läpi monipuolisen koulutuksen, jossa häntä valmentavat Pro Growthin huippuasiantuntijat.

ICT-alan ratkaisumyyjän koulutus perustuu arvostettuun ohjelmistoalan yrityksille suunniteltuun Myy Paremmin -valmennusohjelmaan. Koulutuksen aikana opiskellaan käytännön myyntityössä vaaditut kokonaisuudet ja työkalut. Ratkaisumyyjän koulutus on suunniteltu vastaamaan ohjelmistoyritysten tarpeita ja siinä otetaan huomioon kunkin palkkaavan yrityksen liiketoiminta, asiakkuudet ja myyntimalli. Jokaisen myyjän henkilökohtaisia myyntikyvykkyystaitoja päästään myös kehittämään SalesKey-testin ja coachingin avulla.

Digimarkkinoijan koulutus perustuu inbound-markkinoinnin ymmärtämiseen ja toimivan markkinointiautomaation suunnitteluun, toteuttamiseen sekä analysointiin. Digimarkkinoijan tavoite on vastata yrityksen myyntiliidien määrän kasvusta ja rakentaa uutta asiakashankinnan kanavaa. Hän oppii käyttämään digimarkkinoinnin työvälineitä sekä ratkaisuja ja oppii analysoimaan sekä optimoimaan toiminnasta saatua dataa.

Onnistuneita ja harkittuja rekrytointeja

Tämä rekrytointikoulutus on kolmas Ohjelmistoyrittäjien ja Pro Growthin yhdessä toteuttama rekrytointikoulutus. Sami Isomäki oli yksi koulutuksen osallistujista. Koulutuksensa jälkeen Isomäki jäi töihin DB PRO:lle, joka on Microsoft SQL Server –tietokanta-alustojen ja tietovarastoinnin erikoistunut ohjelmistoalan yritys.

DB PRO:lla Samin vastuualueena olivat heti rekrytoinnin jälkeen kaikki inboundiin liittyvät kuviot, ja kysynnän luominen hyödyntäen moderneja kanavia. Isomäki sanoo, ettei hänellä ollut aikaisempaa käytännön tason kokemusta kyseisestä alueesta oikeastaan lainkaan, vaan osaaminen karttui rekrykoulutuksessa.

Isomäki opiskeli rekrykoulutuksessa ensin henkilökohtaisessa myynnissä ja digimarkkinoinnissa vaadittavia käytäntöjä ja työkaluja ihan alusta pitäen, jonka jälkeen hän siirtyi työssäoppimiseen. Työssäoppimispaikaksi valikoitui DB PRO. Työharjoitteluaikana Isomäen tehtävänkuva laajeni jo harjoittelun aikana alkuperäisestä suunnitellusta sisällöstä. Isomäki kokeekin, että yrityksessä on ollut selkeä tarve hänenlaiselleen tekijälle, ja taustansa puolesta hän on ollut se kaivattu sopiva lisä DB PRO:lle. Samia haastateltiin viime vuonna Ohjelmistoyrittäjät ry:n blogissa.

Rekrytointikoulutuksen markkinointi alkoi viikko sitten ja jo yli puolet paikoista on täytetty. Mukaan mahtuu vielä jos toimii nopeasti. Yritykselle prosessi maksaa 1500€ / rekrytoitava henkilö.​​​​​​​

Lue lisää rekrytointikoulutuksesta