Kasvublogi

Kiinnostaako liiketoiminnan kasvattaminen? Tutustu tarjontaamme progrowth.fi tai anna meille palautetta info@progrowth.fi.

 

 

Kirjoitukset ajalta elokuu 2020

Koulutus kirkasti fokuksen - Riihisoft tähtää maailmalle

keskiviikko 12. elokuuta 2020

​​​​​​​

Jouko Kukon luotsaama Riihisoft on suomalainen ohjelmistotalo, joka on toistaiseksi toiminut pääosin Suomen markkinoilla. Riihisoftilla on kehittämänsä Riihi DMA (Riihi Device Management from Azure) päätelaitehallintapalvelun myötä tähtäin myös kansainvälisillä markkinoilla. Kun Jouko kuuli Ohjelmisto- ja e-business ry:n kautta syksyllä 2019 käynnistyvästä Software From Finland -koulutusohjelmasta, hän tarttui heti tilaisuuteen. ”Meillä ei ollut vielä juurikaan kokemusta kansainvälisestä liiketoiminnasta, mutta tiesimme, että päätelaitehallintapalvelumme kanssa sinne pitäisi lähteä. Halusimme tehdä pohjatyöt ensin kunnolla. Siinä mielessä tämä koulutus tuli juuri sopivaan aikaan”, Jouko Kukko kertoo.

Riihisoft on ohjelmistotalo, joka keskittyy Microsoft-pohjaiseen ohjelmistokehitykseen. Asiakkaina on suomalaisia, kansainvälistä liiketoimintaa harjoittavia yrityksiä sekä suomalaisia IT-palveluja tarjoavia ketjuyrityksiä. Jouko Kukon mielestä Software From Finland -koulutus antoi hyvän käsityksen siitä, mitä kansainvälistyminen vaatii ja mitä osa-alueita Riihisoftin pitäisi erityisesti kehittää onnistuakseen siinä. Fokus kirkastui. Erityisen arvokkaita olivat Jouko Kukon mielestä muiden osallistujien kanssa käydyt keskustelut. ”Yhteisissä keskusteluissa oppi aina toisilta jotakin, sillä yritykset olivat vähän eri vaiheissa ja yksi oli ehtinyt jo kokeilla yhtä ja joku toinen toista. Kokemusten jakaminen oli todella hyödyllistä.” 

Riihisoftilla oivallettiin heti, että ohjelmaan on hyvä lähettää yrityksestä kaksi osallistujaa. ”Koulutuksessa esiin tulleita asioita olisi ollut huomattavasti vaikeampi saada eteenpäin, jos se olisi ollut vain yhden ihmisen varassa. Muiden sitouttaminen kehittämiseen olisi vaatinut enemmän ponnistelua, eikä tietämys olisi kasvanut yhtä paljon kuin nyt, kun meitä oli paikalla useampi.” 

Riihisoftilla tiedetään nyt aika lailla, miten heidän kannattaa mennä kansainvälisille markkinoille. Tiedetään, että markkina pitää tuntea jo etukäteen hyvin, että jonkun pitää antaa yritykselle selkeät kasvot ja olla jälleenmyyjien käytettävissä aina, kun on tarvis. Koulutuksessa tuli selväksi, että onnistuminen vaatii paljon työtä mutta ei ole mahdotonta, kun suunnitelma on hyvä ja tuote tai palvelu kunnossa. Sitten vaan hihat ylös ja töihin! 

Seuraava Software From Finland -koulutusohjelma käynnistyy lokakuussa 2020. Haluatko mukaan?