Kasvublogi

Kiinnostaako liiketoiminnan kasvattaminen? Tutustu tarjontaamme progrowth.fi tai anna meille palautetta info@progrowth.fi.

 

 

Kolme asiaa, jotka tekemällä sinun on helpompi lähteä lomalle

keskiviikko 16. toukokuuta 2018

Kesä tuli kuin varkain ja nihkeä toimistonpenkki polttelee selkää. Yrittäjä ei kuitenkaan saa rauhaa töiltä lomillakaan, paitsi jos tietää pedanneensa oikein. Kuinka siis valmistaudut lomaan? 

1. Huolehdi, että syksyn myyntitavoitteet ja -päivät on kalenterissa

Ei riitä, että aiot myydä, sinun pitää varata myynnille resurssia ja päättää, minkä verran yritystä aiot syksyllä kasvattaa. Kun loma on ohi et ehdi enää työstää kalenteria - olet tulipalojen armoilla.

2. Tarkista, että teet oikeita asioita oikealle kohderyhmälle

Onko nykyinen kohderyhmäsi se, josta tulee eniten kauppaa myös ensi vuonna? Tarjoatko heille palvelua, jossa on paras mahdollinen kate? Voisitko saada lisää kauppaa verkosta ja millaisella sisällöllä houkuttelet ostajia sivuillesi? Ennen lomaa olisi hyvä viilata kurssi oikeaan suuntaan.

3. Kuuntele itseäsi - mitä elämästäsi puuttuu nyt

Onko yrittäminen sellaista kuin toivoisit? Ehditkö nukkua ja huolehtia kunnostasi? Vietätkö aikaasi oikeiden ihmisten ja -arvojen parissa? Lomalla voit hahmotella ajatusta vaikkapa Aarrekartta-työskentelyn avulla. Aarrekartan voit toteuttaa piirtämällä paperille asioita, joita haluaisit arkesi sisältävän ensi syksynä. Vähemmän karhukirjeitä? Enemmän kävelypalavereja? Onko nyt oikea aika skaalata vai hioa prosesseja?

Lomalle lähtiessä mielessäsi pyörii vielä sata ja yksi keskeneräistä asiaa. Nauhoita tai kirjoita ne ylös - voit jatkaa siitä kun loma on ohi. Et halua olla se ilonpilaaja, jonka työpuhelut ja stressiärhentely pilaa perheen automatkan. Etkä varsinkaan halua, että puolisosi löytää sinut joka aamu piileskelemästä läppärin kanssa. Hoida työt työajalla ja yksityiselämääsi vapaa-ajalla.

Täydellinen maili- ja somepaasto kruunaa loman, mutta jos se ei ole mahdollista sovi itsesi kanssa, montako kertaa viikossa sähköpostit tarkastat. Älä missään nimessä jätä puhelinta piippaamaan maileista. Tarvitset keskittymistä myös itsesi ja läheistesi kuunteluun, johon linnunlaulu on paras taustamusiikki.