Kasvublogi

Kiinnostaako liiketoiminnan kasvattaminen? Tutustu tarjontaamme progrowth.fi tai anna meille palautetta info@progrowth.fi.

 

 

Kirjoitukset ajalta lokakuu 2017

Tarjoilija, tarvitaanko sinua enää?

tiistai 31. lokakuuta 2017

Kävin lokakuussa ravintolassa, jossa tilaukseni otti vastaan kone. En pannut asiaa lainkaan pahakseni. Kaikkea en silti ole valmis digitalisoimaan. Paine siihen on kuitenkin suuri - digitalisaation ilosanomaa toitotetaan joka tuutista.

Digilehteen siirryin pitkin hampain vuosi sitten ja paperikalenterista luovuin oikeastaan vasta tänä syksynä. En tilaa vaatteita netistä (koska pelkään, etteivät ne istuisi) enkä käytä itsepalvelukassoja (harjoittelun puutetta). Omenahotellin itsepalvelu sen sijaan sopii minulle. Lapset toivat viime viikolla kotiin lukulaitteen, mutta itse aion pitää perinteisestä kirjasta kiinni kynsin ja hampain. Siinä on sitä jotakin. Niin tosin sanoin ennen myös paperihesarista ja paperikalenterista, jonka listoihini olin koukussa. Ymmärrän, että arkiset valintani ovat muutoksen ytimessä. Sinäkin mietit näitä kysymyksiä. Jos tämä on vaikeaa nelikymppiselle digimarkkinointikonsultille, millaista muutos on viiskymppiselle baarimikolle ja pankkivirkailijalle?...

Kannattaako messuille enää mennä?

keskiviikko 11. lokakuuta 2017

Kannattaako messuille enää mennä?

Vastaus: kyllä kannattaa. Lue, kuinka hyödynnät messut huippuunsa!

 

Messut (tai muut vastaavankaltaiset suuret tapahtumat) saattavat internetin kulta-aikana kuulostaa vanhanaikaiselta toiminnalta. Kun kaikki tieto on löydettävissä salamannopeasti omalta kotisohvalta käsin, miksi siis lähtisit messuille tutustumaan uusiin palveluihin ja tuotteisiin? 

Ensinnäkin, face-to-face –kohtaamiset ovat parhaita tapoja vaikuttaa potentiaalisiin asiakkaisiin. Messutapahtumat tarjoavat luonnollisen tilaisuuden face-to-face -tapaamisille ja siten mahdollisuuden tuoda esille yrityksesi toimintaa. Messut itsessään tarjoavat yrityksellesi näkyvyyttä jo tapahtuman aikana, sekä netissä tilaisuuden jälkeen. Kenties juuri internetin kulta-ajan vuoksi, messutkaan eivät ole enää samat kuin 10 vuotta sitten. 

 

Messut ovat nykyään enemmän kuin messut 

Messujen (tai muiden isojen tapahtumien) asema on tosiaan muuttunut. Paljon tapahtuu ennen varsinaisia messuja ja...

Ihmiseltä ihmiselle

tiistai 10. lokakuuta 2017

Kuva: Ihmiseltä ihmiselle

Asiakaskokemus on kuuma sana nyt joka puolella. Tulokset asiakaskokemukseen panostamisen liiketoimintahyödyistä ovat nostaneet termin vakioagendalle myös b2b-liiketoiminnassa. Mitä asiakaskokemus johtamisen näkökulmasta tarkoittaa ja miten se liittyy muuhun liiketoiminnan kehittämiseen? Siitä puhumme webinaarissa Integralin Anne Ebelingin kanssa perjantaina 13.10. klo 9.00.

”Hei Virpi. Olen tosi pahoillani, mutta me joudumme karsimaan nyt budjetistamme merkittävästi. Konsernijohdolta tuli ehdoton kielto ulkopuolisten palvelujen ostoon loppuvuodeksi.” Jotakuinkin näillä sanoilla asiakkaani yhdyshenkilö, jonka kanssa olimme tehneet yhteistyötä useampia vuosia, toivotti minut tervetulleeksi palaveriin toukokuussa 2008. Palaverin alkuperäisenä tarkoituksena oli ollut allekirjoittaa useamman sadan tuhannen euron arvoinen sopimus, jonka sisältö oli jo aiemmin neuvoteltu. Salaman lailla kotimaan kamaralle iskenyt äkkitaantuma ehti kuitenkin ensin. Muistan yhä tunnelmat molemmilla puolin...