Kasvublogi

Kiinnostaako liiketoiminnan kasvattaminen? Tutustu tarjontaamme progrowth.fi tai anna meille palautetta info@progrowth.fi.

 

 

Kirjoitukset ajalta helmikuu 2021

Myy paremmin ja enemmän

perjantai 19. helmikuuta 2021

Monet pelkäävät, että etäily vähentää myyntiä. Meidän mielestämme asia on täysin päinvastoin: etämyynti tarjoaa valtavasti uusia mahdollisuuksia, ja jos hallitset sen hyvin, voit myydä merkittävästi paremmin ja enemmän kuin ennen.

Pro Growthin Timo Aittoniemi toimii vastuuvalmentajana Digitaalisen myynnin koulutuksessa, jossa keskitytään etämyynnin mahdollisuuksien hyödyntämiseen. Koulutus käynnistyy huhtikuussa, ja ilmoittautuminen on auki nyt.

Tässä faktat:

 • 12 puolen päivän mittaista koulutuspäivää + yksi yrityskohtainen workshop – kaikki tietysti etänä.
 • Aloitus huhtikuussa 2021, päätös helmikuussa 2022.
 • Koulutuksessa mukana Uudenmaan ELY-keskus, joka tukee taloudellisesti mukaan valittujen yritysten kouluttautumista. Hinta alle 50 hengen yritykselle tuen jälkeen 900 € + alv / osallistuja, isommille 1200 – 1500 € + alv / osallistuja.
 • Ohjelman tavoitteena on koulia sinusta erinomainen etämyyjä, joka osaa hyödyntää dataa ja käyttää uusimpia työkaluja eli joka yksinkertaisesti myy paremmin ja enemmän.

Lue lisää ohjelmasta täältä. Ilmoittautua voit myös suoraan sähköpostilla: anna.tuomikoski@progrowth.fi. Ja katso tästä Timon perustelut sille, miksi juuri sinun kannattaa tulla mukaan!

Myy paremmin ja enemmän

Kun haluat  lisää myyntiä, niin ensin kannattaa myydä paremmin.  Sen jälkeen myyntitiimin kasvattamisessakin on jo enemmän järkeä. Myyntikoulutuksemme on oiva tapa kehittää omia ja tiimin myyntituloksia.


Miten myynti tuplataan?

torstai 4. helmikuuta 2021


Yritykselläsi on ehkä loistava palvelu tai tuote, mutta silti se ei kasva etkä saavuta tavoitteitasi. Tutkimustemme mukaan pullonkaula on useimmiten myynti: myyntialoitteita ei tehdä tarpeeksi, myyntiresursseja ei ole riittävästi eikä myynti ole riittävän systemaattista. 

Hyvä uutinen on se, että myynnin ongelmat on mahdollista selättää ilman valtavia investointeja – edes lisätyövoiman palkkaus ei ole välttämätöntä, vaikka myyntiresurssien puute nousee yhdeksi myynnin kasvua jarruttavaksi tekijäksi. Miten myynnin kasvattaminen sitten voisi onnistua:

 • Määrittele yrityksellesi kasvusuunnitelma, Growth Plan
  • Kaikille kaikkea -strategia toimii harvoin. Kun valitset tavoiteasiakkaasi huolellisemmin ja keskityt parhaisiin, saat aikaan parempaa tulosta. Samanlaiset valinnat sinun pitäisi tehdä oman tuotevalikoimasi, myyntimallisi ja markkinointikeinojesi suhteen. 
  • Growth Plan pitää myös muistaa tarkistaa säännöllisesti, sillä se elää yrityksen kasvun mukana.
 • Satsaa myynnin systematiikkaan ja muuta se ammattimaisemmaksi
  • Myynti on parhaimmillaan systemaattista toimintaa, jossa edetään myyntiprosessin ja oman pelikirjan mukaan.
 • Hyödynnä digikeinoja liidien hankkimisessa
  • Face-to-face -tapaamiset ja messut ovat nyt hankalia, joten on aika satsata uudenlaisiin keinoihin.
 • Ohjaa markkinointia tukemaan paremmin myyntiä, aseta markkinoinnille tavoitteet.
 • Varmista, että myyntialoitteita tehdään nykyistä enemmän
  • Myynnin aktiivisuus on tärkeää ja myyntialoitteiden määrää ei voi korostaa liikaa.

Näkemyksemme myynnin kasvattamisen esteistä ja vauhdittajista perustuvat paitsi pitkään kokemukseemme pk-yritysten konsulttina, myös tutkimukseemme Myynti kasvun veturina. Jos haluat tutustua siihen tarkemmin, voit ladata sen täältä. 

Lataa tutkimus


Ota yhteyttä, jos haluat tietää lisää myynnin tuplaamisesta! Katso myös tältä videolta, näkemyksemme siitä, miksi yritykset eivät kasva.

Erkki Tuomi
Pro Growth Consulting Oy
erkki.tuomi@progrowth.fi
050 67662