Kasvublogi

Kiinnostaako liiketoiminnan kasvattaminen? Tutustu tarjontaamme progrowth.fi tai anna meille palautetta info@progrowth.fi.

 

 

Kirjoitukset ajalta marraskuu 2017

Hakkeroi Slush: Kuinka vietät 100 tuntia Slush-pöhinässä maksamatta senttiäkään

perjantai 24. marraskuuta 2017

Online

"Sitten kun tää dekki on valmis, me hiotaan vielä video ja julkaistaan uudet nettisivut. Katotaan jos ehitään kontaktoida niitä sijoittajia." Slushiin on enää pari päivää aikaa ja startup-yrittäjien ilmeet muuttuvat yhä epätoivoisimmiksi. "Meille löytyi juuri kumppani Briteistä ja ne oottaa ehdotusta, mutta ei me voida tehdä sille mitään ainakaan viikkoon nyt kun on Slush!" "Joulukuussa on oikeastaan vain 2,5 viikkoa tehokasta työaikaa kun Slushissa, sen oheistapahtumissa ja valmisteluissa menee itsenäisyyspäivään asti. Itsenäisyyspäivän jälkeen on reilu viikko siihen, että korporaatioiden väki alkaa valua lomille." Yrittäjillä kiirettä riittää aina, mutta Black Fridaystä alkava viikko on startup-yrittäjille koettelemus. Tyrmistynein on kuitenkin hän, joka valmistautui Slushiin, mutta ei ehtinyt ostaa lippuja ennenkuin liput loppuunmyytiin. Hätä ei kuitenkaan ole tämän näköinen.

Mitä voit tehdä jos sinulla ei ole Slush-lippuja?

1) Sisällöistä kiinnostunut: Katso esityksiä livenä...

5 mittaria, joilla ohjaat kasvua kuin Netflix

torstai 9. marraskuuta 2017

Popcorn

Millainen markkinointibudjetti teillä on? Hoitaako markkinointia kasvuhakkeri vai työntekijälähettiläät? Teettekö inbound-markkinointia vai myykö tuote itse itsensä ja kuuluuko social selling myyjienne keinovalikoimaan? Markkinointia voi kehittää monesta eri suunnasta ja luovia ideoita kannattaakin poimia yli toimialarajojen kun pääset mukaan tällaisiin keskusteluihin. Meillä näistä keskustellaan Myy paremmin -valmennuksissa, joissa ohjelmistoalan yritykset oppivat myös toinen toisiltaan.

Taktiikoita ja tekniikoita tärkeämpi kuitenkin on aina kysymys "Kuunnellaanko teillä asiakasta?". Asiakkaan ymmärtäminen on menestyvän liiketoiminnan perusta. Se millä tasolla asiakkaan käyttäytymistä tunnetaan ja millaisia päätöksiä asiakasymmärryksen pohjalta tehdään ratkaisee markkinoiden voittajan.

Kuka olisi vuosikymmenen alussa uskonut, että 1,7 miljoonaa suomalaista katsoo nyt elokuvia ja sarjoja netistä. Henkilökohtaisiin mieltymyksiin perustuvat suosittelut tekevät Netflixin selailusta...