Kasvublogi

Kiinnostaako liiketoiminnan kasvattaminen? Tutustu tarjontaamme progrowth.fi tai anna meille palautetta info@progrowth.fi.

 

 

Kirjoitukset ajalta tammikuu 2020

Rekrykoulutukseen osallistuminen kiihdytti Nerdynetin uuteen vauhtiin

maanantai 20. tammikuuta 2020

Toista kertaa peräkkäin Kauppalehden Kasvaja-listalta löytyvä NerdyNet Oy lähti Pro Growth Consulting Oy:n ja Ohjelmisto- ja e-business ry:n Rekrykoulutukseen mukaan tavoitteenaan löytää yritykselle digimarkkinoinnista vastaava henkilö. Rekrykoulutus ei ollut NerdyNetin toimitusjohtajalle Jarno Laihille entuudestaan tuttu konsepti, ja Laihi kertoo, että hänellä oli aluksi tiettyjä epäilyksiä: ”Tiesin, että ohjelmaan mukaan hakevat ovat työttömiä ja myönnän, että minulla oli tiettyjä ennakkoluuloja. Ne kuitenkin karisivat nopeasti, kun näin, minkälaisia hakijoita porukassa oli.” 

Rekrytointiin liittyvä taloudellinen riski ei Jarno Laihia tässä vaiheessa enää pelottanut, sillä hän tiesi firmansa tarvitsevan uudenlaista osaamista, jotta se voisi olla jatkossakin kasvaja. Taloutta enemmän Laihi pohti kandidaattien sopimista tiimiin: ”Tavoitteena oli löytää sellaiset ihmiset, jotka olisivat helposti integroitavissa meidän pieneen organisaatioon. Pienessä tiimissä persoonien yhteensopivuus on paljon kriittisempää kuin isossa firmassa.”

Kun NerdyNet oli ilmoittautunut mukaan ohjelmaan ja määritellyt, minkälaista osaamista sinne kaivattiin, Jarno Laihi sai pöydälleen neljän henkilön hakemukset. Haastateltuaan hakijoita Laihi muutti alkuperäistä suunnitelmaansa. ”Kaksi hakijaa oli osaamisensa ja persoonansa puolesta niin hyvin meille sopivia, että päätin palkata molemmat. Saimme enemmän kuin odotimme: saimme kokeneen myyntijohtajan ja osaavan kasvustrategistin”, Laihi kertoo. 

Kahden uuden osaajan palkkaaminen on ollut NerdyNetille kannattava investointi. ”Kun löysimme Rekrykoulutuksen kautta meille juuri oikeat ihmiset, olemme saaneet satsauksemme nopeasti takaisin”, Laihi toteaa. ”Meillä on ihan uudenlainen ryhti kaikessa toiminnassa. Kahden kokeneen ihmisen ansiosta asiat menevät tehokkaasti ja varmasti eteenpäin”, Laihi iloitsee. Yrittäjänä Laihi arvostaa sitä näkemystä, jonka tulokkaat ovat firmaan tuoneet. ”Olen saanut monta asiaa omilta harteiltani pois, ja se on iso helpotus”, Laihi toteaa. ”Vauhti on nyt huima, ja siitä kiitos kuuluu näille Rekrykoulutuksen kautta mukaan tulleille ihmisille.”

Uusi Rekrykoulutus alkaa maaliskuussa 2020, ja haku siihen on auki 7.2.2020 asti. Minkälaista osaamista teillä kaivataan? Lisää tietoa koulutuksesta löydät täältä!

Rekrykoulutus on työ- ja elinkeinoviranomaisten kehittämä toimintamuoto, jossa tavoitteena on löytää oikeanlaiset osaajat yritysten tarpeisiin ja työttömille työnhakijoille uusi ura. Pro Growth Consulting Oy on toteuttanut Rekrykoulutuksen jo monta kertaa yhteistyössä Ohjelmisto- ja e-business ry:n kanssa. Pro Growthin Rekrykoulutuksessa keskitytään myyntiin ja markkinointiin.

Rekrykoulutus avasi uusia ovia

perjantai 17. tammikuuta 2020

Kari Väänänen vastaa puhelimeen kotitoimistollaan. Viikko on ollut kiireinen: kolme asiakastapaamista takana, kaksi vielä edessä. Kari kertoo hilpeänä, että hänen uusi esimiehensä on joutunut jo vähän toppuuttelemaan, sen verran vauhdilla Kari on buukannut tapaamisia asiakkaiden kanssa. 

Keväällä 2019 Kari Väänänen oli ollut yhdeksän kuukautta ilman töitä. TE-toimiston virkailija vinkkasi työvoimakoulutuksesta, joka voisi kiinnostaa Karia: ICT-alan ratkaisumyyjien Rekrykoulutus. Karilla oli kokemusta myyntityöstä yli 20 vuoden ajalta hyvinkin erilaisista tehtävistä, ja myyntihommissa Kari halusi jatkossakin olla. Virkailijan bongaamassa Rekrykoulutuksessa houkuttelevalta tuntui se, että osaamista pääsisi päivittämään ammattilaisten johdolla ja mahdollisuus olisi päätyä suoraan koulutuksesta uuteen työpaikkaan.

Rekrykoulutukseen ei Väänäsen mukaan kävelty kuin Stockalle. ”Hakuprosessi oli aika vaativa: piti kirjoittaa hakemus, tehdä kunnollinen CV ja vielä videoesittelykin.” Koulutukseen hakeminen olikin Väänäsen mielestä kuin työpaikan hakeminen. ”Ei kukaan ei tule sinua siinäkään kotoa hakemaan, vaan itse pitää tosissaan haluta tehdä jotain asian eteen.”

Kari Väänänen eteni hienosti Rekrykoulutuksen hakuprosessissa kokemuksensa ja asenteensa ansiosta. Hänelle löytyi hakuprosessin aikana nopeasti potentiaalinen työnantaja, ja haastattelu toimitusjohtajan kanssa niittasi asian – yhteinen sävel löytyi nopeasti. Kari kuitenkin korostaa, että Rekrykoulutuksen jokaisessa vaiheessa piti olla aktiivinen ja myydä itsensä sille firmalle, joka oli osoittanut kiinnostusta. ”Loppujen lopuksi kaikki on omasta asenteesta kiinni. On sinusta itsestäsi kiinni, mihin koulutuksesta päädyt vai päädytkö mihinkään”, Kari muistuttaa. 

Koulutuksessa Kari Väänänen joutui oman mukavuusalueensa ulkopuolelle. Myyntityö oli tuttua, mutta uudet, digitaaliset menetelmät eivät. Varsinkin alussa Kari joutui pinnistelemään, kun uutta asiaa ja uusia termejä tuli vauhdilla. Asioiden omaksuminen vei energiaa, ja ensimmäisinä koulutusviikkoina ei paljon muuta jaksanut kuin raahautua päivän päätteeksi kotiin. Väänäsen mielestä koulutus oli hyvin rakennettu ja se, että asioissa edettiin järjestelmällisesti, helpotti uuden oppimista. Kouluttajat olivat Karin mukaan ammattilaisia ja he osasivat esittää asiat selkeästi ja kansankielellä.

Kari Väänäselle Rekrykoulutus oli vähän niin kuin lottovoitto. Hän sai päivittää myyntiosaamisensa ammattilaisten ohjauksessa ja löysi työpaikan, jossa hänet otettiin ilolla vastaan ja jossa hän on päässyt näyttämään osaamistaan konkreettisesti. ”Olen tosi tyytyväinen. Vauhti on kova ja koulutuksen opit ovat joka päivä käytössä”, Kari Väänänen toteaa oltuaan uudessa työpaikassaan kolmisen kuukautta.

Uusi Rekrykoulutus on alkamassa maaliskuussa 2020. Haku on auki 7.2. asti. Lue lisää täältä ja hae mukaan!