Kasvublogi

Kiinnostaako liiketoiminnan kasvattaminen? Tutustu tarjontaamme progrowth.fi tai anna meille palautetta info@progrowth.fi.

 

 

Oletko osaava tiimipelaaja, joka innostuu kunnianhimoisista tavoitteista?

maanantai 21. toukokuuta 2018

 

Jos olet, sinusta on varmasti kiinnostunut todella moni kasvuyritys. Todennäköisesti voit valita työpaikkasi, jos aidosti täytät kaikki yllä olevat odotukset ja substanssiosaamisesi on kunnossa. Jos vielä sattumoisin olet ohjelmistoalan osaaja, sinusta kilpailevat kaikki.

Kasvua hakevissa asiantuntijayrityksissä jokainen rekrytointi on sijoitus tulevaan menestykseen. Sijoitus inhimilliseen pääomaan on täynnä odotusarvoja, mahdollisuuksia, mutta myös riskitekijöitä. Onnistuminen on monen asian summa, jossa yhä useammin suurinta painoarvoa omaa henkilön kyky toimia haluttuun suuntaan tavoitehakuisesti ja itseohjautuvasti.

Erityisesti tavoitesuuntautuneisuus näyttää korreloivan positiivisesti menestymiseen myyntityössä, jossa myyjän kyky tuottaa arvoa oikeilla ratkaisuilla on onnistumisen avain. Siksi tavoitehakuisuutta tulisikin jo rekrytointivaiheessa kartoittaa monelta eri kantilta. Pelkkä keskustelussa todettu tavoitesuuntautuneisuus sitä kysyttäessä ei välttämättä riitä, sillä harva meistä haluaa antaa ei-kunnianhimoista kuvaa itsestään haastattelutilanteessa.

Olemme testanneet joki liki 400 ohjelmistoalan myyntityötä tekevää ihmistä erityisellä SalesKey –testillä, joka tuottaa adaptiivisten kysymysten avulla myyntikäyttäytymistä ennakoivan luotettavan profiilin testattavasta. Kokemukset testien kautta rekrytoituneiden henkilöiden menestymisestä työssään osoittavat, että tavoitesuuntautuneisuuden korkeat arvot ovat olleet parhaiten menestyneiden myyjien ominaisuuksia.

Olisiko tavoitesuuntautuneisuutta siis mahdollista kehittää ihmisissä yleensäkin? Tottahan toki! Vaikka omaamme erilaisia lähtökohtia esimerkiksi tavoitesuuntautuneisuuden suhteen, on siinä kehittyminen kaikille mahdollista. Olisiko tästä siis johdettavissa se, että tavoitesuuntautuneisuutta kehitettäessä pystyisimme saamaan parempia tuloksia myös muissa tehtävissä kuin myynnin alueella? Todennäköisesti.

Tämän päivän työelämä edellyttää lähes kaikissa tehtävissä itseohjautuvuutta ja tavoitesuuntautuneisuutta, kun puhutaan asiantuntijapainotteisesta liiketoiminnasta. Taannoin tekemämme haastattelututkimus noin kymmenessä kansainvälisesti toimivassa isossa yrityksessä toi ilmi sen, että näitä ominaisuuksia korostetaan rekrytoinnissa yhä enemmän. Yhtä lailla haastattelut kasvuvauhdissa olevien pk-yritysten parissa nostivat esille tarpeen luoda matalan organisaation malli, joka kannustaa tavoitehakuisuuteen ja yrittäjämäiseen työskentelytapaan kaikissa asiantuntijarooleissa.

Kun siis kovasti olemme näiden tavoitesuuntautuneiden osaajien perään, miten varmistamme sen, että yrityskulttuuri, johtaminen erityisesti, on tarpeeksi kannustava ja valtuuttava tavoitesuuntautuneisuuden toteutumiseksi? Millaista tulevaisuuden johtamisen pitäisi olla, jotta tavoitesuuntautuneisuus nousee meissä kaikissa esiin ja tuo positiivisia onnistumisia ja tuottaa hyvää tulosta? Entä onko meillä siihen tarvittavat työkalut olemassa? Tätä keskustelua tullaan taatusti käymään lähitulevaisuudessa. Jos aihe kiinnostaa enemmänkin, tule mukaan webinaariin perjantaiaamuna 26.5.2018.

Webinaari johtamisen muutoksesta yhdessä Integral Oy:n Anne Ebelingin kanssa perjantaina 25.5. klo 9.00-9.30. Ilmoittaudu mukaan!

Virpi Europaeus

Partner, Pro Growth Consulting Oy